Bereidingswijze
Snijd de sneetjes brood in soldaatjes, leg ze in een schotel en overgiet ze met de hete melk. laat intrekken totdat het brood heel mals is.
Hak de ui en knoflook fijn, schil en rasp de wortel, hak het venkelgroen. Mang samen met de eieren, zout, nootmuskaat en cayennepeper door het geweekte brood. Kneed tot een zachte massa.
Breng in een grote kookpan ruim water met zout aan de kook. Vorm een nootvormig proefknoedeltje van het broodbeslag en laat in 5 minuten garen.
Rol de overige knoedels en kook ze gaar. Mocht het deeg te zacht zijn, kneed er dan 2 tot 3 eetlepels paneermeel door.
Verwarm de oven voor op 200 gr (heteluchtoven 180 gr, gasoven stand 3). Schep met een schuimspaan de knoedels uit de pan, laat ze uitdruipen en leg de naast elkaar in een gratineerschotel.
Halveer de venkelknol, verwijder de stronk. Snijd hem in reepjes. Meng de pizzatomaten, creme fraiche, oregano en een derde van de kaas; schep over de gnocchi en breng op smaak met zout. Strooi de overige kaas er over en leg er vlokjes boter op.
Zet de schotel in het middel van de oven. Gratineer gedurende 25 minuten.
Hak de ui en knoflook fijn, schil en rasp de wortel, hak het venkelgroen. Mang samen met de eieren, zout, nootmuskaat en cayennepeper door het geweekte brood. Kneed tot een zachte massa.
Breng in een grote kookpan ruim water met zout aan de kook. Vorm een nootvormig proefknoedeltje van het broodbeslag en laat in 5 minuten garen.
Rol de overige knoedels en kook ze gaar. Mocht het deeg te zacht zijn, kneed er dan 2 tot 3 eetlepels paneermeel door.
Verwarm de oven voor op 200 gr (heteluchtoven 180 gr, gasoven stand 3). Schep met een schuimspaan de knoedels uit de pan, laat ze uitdruipen en leg de naast elkaar in een gratineerschotel.
Halveer de venkelknol, verwijder de stronk. Snijd hem in reepjes. Meng de pizzatomaten, creme fraiche, oregano en een derde van de kaas; schep over de gnocchi en breng op smaak met zout. Strooi de overige kaas er over en leg er vlokjes boter op.
Zet de schotel in het middel van de oven. Gratineer gedurende 25 minuten.
Aantal personen
3.00
Vertel iets leuks over dit recept
Gnocchi van volkorenbrood
Ingrediƫnten
200 gr oudbakken volkorenbrood
1/8 liter hete melk
1 ui
1 teentje knoflook
100 gr wortel
1 venkelknol
2 eieren
zout
nootmuskaat
cayennepeper
paneermeel
175 gr pizzatomaten uit blik
50 gr creme fraiche
1 el gedroogde oregano
150 gr geraspte kaas
1 el boter
1/8 liter hete melk
1 ui
1 teentje knoflook
100 gr wortel
1 venkelknol
2 eieren
zout
nootmuskaat
cayennepeper
paneermeel
175 gr pizzatomaten uit blik
50 gr creme fraiche
1 el gedroogde oregano
150 gr geraspte kaas
1 el boter
Leuke tips
Het brood mag tamelijk uitgedroogd zijn, maar niet te hard. Het kan dan gemakkelijk worden versneden en welt behoorlijk in de melk, zodat de gnocchi zacht en luchtig worden.
Per portie : 580 cal/2423 joules
9 gr voedingsvezel
265 mg cholesterol
Per portie : 580 cal/2423 joules
9 gr voedingsvezel
265 mg cholesterol
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Vegetarisch
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
121784
Homepage ID
6570
Smaak
N
Teller
1270
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht