Gnocchi

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 12/17/1998 - 21:21
Bereidingswijze
Vet een platte vuurvaste schotel in. Breng de melk aan de kook met het zout. Strooi het griesmeel er aanhoudend roerend in. Laat dit gaar worden en zo dik dat de lepel er rechtop in blijft staan.

Klop de eieren los met nootmuskaat, peper en de helft van de geraspte kaas; roer dit mengsel door de pap. Schep die in de schotel en strijk hem met een natgenaakte lepel glad. Laat 'm 1 uur afkoelen en bestrooi hem met de rest van de kaas.

Schuif het gerecht in een hete oven (250gr C) en laat de gnocchi in 20 minuten bruin worden.

Was de tomaten en snijd ze in grove stukken. Snijd de schoongemaakte uien en knoflook klein. Fruit ze in wat boter. Voeg de tomaten toe, een gedeelte van de peterselie, selderij, het laurierblad en oregano toe en smoor het geheel ongeveer 30 minuten.

Zeef de massa en maak de saus op smaak met zout, peper en de rest van de peterselie.

Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Gnocchi van griesmeel
Ingrediƫnten
1 l melk
1 tl zout
150 gr griesmeel
3 eieren
nootmuskaat
peper
100 gr geraspte kaas
boter
500 gr tomaten
100 gr uien
1 teentje knoflook
gehakte peterselie
gehakt selderij blad
1 laurierblad
oregano
peper
veldsla
zonebloemolie
sap van 1/2 citroen
Leuke tips
Snijd de gnocchi in 10 gelijke stukken en geeft dit gerecht met de suas en de veldsla, aangemaakt met olie en citroensap.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Vegetarisch
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
121773
Homepage ID
6570
Smaak
N
Teller
2014
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
sjeefer