gnocchi

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 12/17/1998 - 21:10
Bereidingswijze
Was de aardappels en kook ze gaar. Speol ze even onde de koude kraan af en pel ze. Stamp ze fijn met eenpureestamper. Voeg 2 eieren toe, de geraspte kaas en de bloem en kneed dit tot een stevog deeg. Voeg desgewenst wat peper toe.

Verdeel het deeg in rolletjes met een doorsnee van ongeveer 2 cm. Snijd ze in stukjes van ongeveer 3 cm. Je kunt ook balletjes maken en deze een beetje plat slaan.

Klop het laatste ei los. Haal de gnocchi eerst door de bloem, dan door het ei en vervolgens door de paneermeel.
Bak de gnocchi in een scheutje hete olijfolie in de koekepan aan alle kantenlichtbruin
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Gnocchi van Aardappel
Ingrediƫnten
600 gr aardappels
3 eieren
50 gr geraspte kaas
100 gr tarwebloem
peper
paneermeel
olijfolie
Leuke tips
Eigenlijk zijn gnocchi een leuke manier om aardappels te presenteren. Het kost niet meer tijd dan het maken van aardappelpuree
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Vegetarisch
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
121768
Homepage ID
6570
Smaak
N
Teller
7312
Waardering aantal
1
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
36
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
sjeefer