Flynnie's Chili con carne

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 12/17/1998 - 16:05
Bereidingswijze
Rul het gehakt. Voeg de ui, de look en de paprika aan het gehakt toe. Voeg er vervolgens de spekblokjes, het bier, de tomatencoulis en de kruiden aan toe. Meng een theelepel sambal erdoor. Kook alles ca. 4 min. Voeg de bonen eraan toe en kruid nogmaals, indien nodig. Laat nog eens 4 min. koken.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijke variant met witbier!
Ingrediƫnten
600g varkensgehakt , 2 el olijfolie , 1 grote paprika , 1 grote ui , 1 teentje look,
zout en peper , sambal , 100g gerookte spekblokjes , 15 cl wit bier (bv. Hoegaarden)
500g tomatencoulis , 1 blik rode bonen
(uitgelekt 240g)
Leuke tips
Serveren met Basmatirijst.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Multi-cultureel
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
121750
Homepage ID
6959
Smaak
P
Teller
588
Waardering aantal
1
Waardering
8
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Laat de bonen uitlekken en spoel ze met koud water. Snipper de ui en de knoflook. Snij de paprika in blokjes.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
flynnie