Bereidingswijze
Leg de boter en de suiker op de bodem van een ronde ovenschaal. Leg er de geschilde, gehalveerde en ontklokhuisde appels op (bolle kant onder). Zet in een voorverwarmde oven (200 graden) voor 45 minuten.
Maak deeg van de overige ingredienten en rol het uit. Laat de appels 5 minuten afkoelen, leg dan het deeg eroverheen en stop de randen in. Zet weer terug in de oven voor ongeveer 20 minuten.
Laat 5 minuten afkoelen, stort dan de Tarte Tatin op een schaal (appels boven). Lauw het lekkerst.
Maak deeg van de overige ingredienten en rol het uit. Laat de appels 5 minuten afkoelen, leg dan het deeg eroverheen en stop de randen in. Zet weer terug in de oven voor ongeveer 20 minuten.
Laat 5 minuten afkoelen, stort dan de Tarte Tatin op een schaal (appels boven). Lauw het lekkerst.
Vertel iets leuks over dit recept
Franse appeltaart
Ingrediƫnten
175 gram koude boter
100 gram suiker
800 gram golden delicious
100 gram suiker
800 gram golden delicious
200 gram bloem
100 gram boter
1 ei
zout
1 el suiker
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
121747
Homepage ID
7077
Smaak
N
Teller
896
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht