Bereidingswijze
De azijn aan de kook brengen, mango's en alla andere ingredienten, behalve de suiker, toevoegen, opnieuw aan de kook brengen.
Van het vuur af, geleidelijk de suiker door de massa roeren.
De pan weer op het vuur zetten en op een laag pitje onder regelmatig roren tot het een dikke massa wordt. In de potten doen en luchtdicht afsluiten.
Er kan ook een kleinere hoeveelheid gemaakt worden. Reken dan voor 1 liter op ? 4 mango's
en een overeenkomstige hoeveelheid van de andere ingredienten.
Van het vuur af, geleidelijk de suiker door de massa roeren.
De pan weer op het vuur zetten en op een laag pitje onder regelmatig roren tot het een dikke massa wordt. In de potten doen en luchtdicht afsluiten.
Er kan ook een kleinere hoeveelheid gemaakt worden. Reken dan voor 1 liter op ? 4 mango's
en een overeenkomstige hoeveelheid van de andere ingredienten.
Vertel iets leuks over dit recept
12 liter pittige mango chutney.
minder kan natuurlijk ook
minder kan natuurlijk ook
Ingrediƫnten
50 rijpe mango's, 4? kopje suiker, 500 gr gemberwortel, 3 eetl. cayennepeper, 1 liter azijn, 1 kilo rozijnen, 2 eetl knoflookpoeder
Hulpmiddelen & keukengerei
1 zeer grote (liefst emaille)pan
mes
gesteriliseerde luchtdicht afsluitbare potten
mes
gesteriliseerde luchtdicht afsluitbare potten
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Indiaas
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
121732
Homepage ID
7115
Smaak
P
Teller
485
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
mango's schillen en in dikke plakken snijden
de gember in dunne plakjes snijden
de gember in dunne plakjes snijden
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht