Ovenschotel Met Aardappels En Gehakt

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 12/17/1998 - 14:12
Bereidingswijze
De olie in een koekenpan verhitten en de spekblokjes daarin bakken. De uisnippers bakken tot ze glazig zijn. Het gehakt toevoegen en bakken tot het rul is. Tomatenpuree, peterselie, zout, peper en paneermeel toevoegen en erdoor roeren.
De kaas grof raspen. De aardappels schillen en in plakjes snijden met een dikte van 1/2 cm. De oven voorverwarmen op 220 graden.
Een vuurvaste schaal invetten en de tomaten, uiringen en het gehakt er in laagjes inleggen.
Eindigen met een laagje aardappels.
Kaas en botervlokjes erover verdelen. In de oven (gas 4-5, hetelucht 200 graden C) +/- 25 min. bakken.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Eenvoudig maar goed: gehakt en tomaten onder een knapperig kaaskorstje.
Ingrediƫnten
750 g. aardappels (afkokers), 1 tl. komijn, 2 grote uien, 100 g doorregen spek, 1 vleestomaat, 1/2 bosje peterselie, 1 el. olie, 300 g. rundergehakt, 1 el. tomatenpu-
ree, zout en peper, 1 el. paneermeel, 50 g. belegen Goudse kaas, 30 g. boter, boter voor de vorm.
Leuke tips
Wie geen vlees wil eten, kan in plaats van het gehakt gaar gekookte blokjes koolrabi of wortel gebruiken, gemengd met 200 gram erwten en 150 gram zure room. De kaas kan worden vervangen door sesamzaadjes.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
121730
Homepage ID
6497
Smaak
N
Teller
894
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Tijd:45 min.
De aardappels wassen en in een pan met ruim water doen. De komijn toevoegen en de aardappels gaar koken.
De uien schoonmaken. De ene ui met het spek fijnsnijden en de andere in ringen snijden. De tomaten wassen en zonder steelaanzet in dunne plakjes snijden. De peterselie wassen en fijnhakken.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
bugs