Pizza Calzone

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 12/17/1998 - 11:43
Bereidingswijze
Kneed van de broodmix, het water, de olie en 25 g boter een soepel deeg. Laat dit een kwartier rijzen.

Snipper ondertussen de ui, de knoflook en de olijven. Snijd de paprika in stukjes, de champignons en de tomaten in plakjes en het roomkaasje in blokjes. Bak de groenten (behalve de tomaten) 5 minuutjes in een beetje olijfolie.

Verdeel het deeg in twee stukken en rol ze uit tot (ronde) lappen van zo'n 30 cm. Beleg de helft van elke lap met plakjes tomaat, bestrooi dit met een deel van de geraspte kaas en wat oregano. Leg hierover het groentenmegsel en verdeel de Monchou erover. Strooi de rest van de kaas erop en klap de pizza's dubbel.

Druk de rand goed aan, een beetje water tussen het deeg helpt met plakken. Bevochtig de bovenkant van de pizza met een beetje water.

Ongeveer 20 minuten bakken onderin de voorverwarmde oven.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
een lekkere dubbelgeklapte vegetarische pizza
Ingrediƫnten
1/2 pak witte broodmix, 1,5 dl water, olijfolie, boter, 1 ui, 1 paprika, 2 teentjes knoflook, 250 g champignons, 6 olijven, roomkaasje van 100 g (Monchou bv), 100 g geraspte belegen kaas, oregano
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Vegetarisch
Recept ID
121726
Homepage ID
5465
Smaak
P
Teller
2138
Waardering aantal
2
Waardering
7
Drank
Uit
Bookmarked
11
Aantal reacties
4
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 250 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier of vet hem in met wat olijfolie.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
suikerbeest