Archiducsaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 12/17/1998 - 11:37
Bereidingswijze
Boter laten smelten, champignons toevoegen, als ze gebruneerd zijn porto toevoegen (goeie scheut) en flamberen. Blussen met water. (niet te veel, genoeg voor de saus en het aantal personen, rekening mee houden dat er nog room wordt aan toegevoegd). peper van de molen en zout, snuifje cayennepeper erbij. vleesbouillon of kippebouillon (voor gevogelte)bouillon van het bereide vlees is beter maar dan diend er wel goed bijgekruid te worden, 2 grote mespunten tomatenpuree voor de kleur en de smaak even laten doorkoken. dikken met bindmiddel (liefst bruine maizena express geeft de mooiste kleur en is het makkelijkste te binden.) Proeven of de smaak goed is, eventueel bijkruiden of porto toevoegen. de saus moet iets dikker gemaakt worden omdat de room nog moet toegevoegd worden. pan van het vuur zetten en room toevoegen niet te veel. Ik vind persoonlijk dat je ongeveer ziet hoeveel room erbij moet aan de kleur.
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijke champignonneroomsaus met porto
Ingrediƫnten
champignon, porto, olie of bakboter, tomatenpuree, peper van de molen, zout, vleesbouillon, room, cayennepeper.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Saus/dressing
Recept ID
121725
Homepage ID
6935
Smaak
Z
Teller
5379
Waardering aantal
1
Waardering
8
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
champignons snijden en koken met een halve citroen, snuifje zout.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
philemon