frisse yoghurttaart met vruchten

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 12/16/1998 - 22:27
Bereidingswijze
De eieren splitsen.
Eiwitten met 20 gr suiker stijfkloppen. De eidooiers met de rest van de suiker en het water mengen tot een licht-creme kleur.
De bloem zeven, noten erdoor doen.
Eiwit en bloemmengsel door de creme roeren.
In de vorm doen en in de oven zetten.
(15 minuten bakken)
Gelantine weken. De vruchten uit laten lekken en het sap opvangen.
De yoghurt met 80 gr. honing, citroensap en
-schil mengen.
Gelantine uitknijpen en au-bain-marie (of magnetron) oplossen.
Als dit is afgekoeld, dit door de yoghurt mengen. Vervolgens de slagroom stijfkloppen en door de yoghurt mengen.
De rest van de honing met 50 ml abrikozensap verhitten. En dit over de taartbodem druppelen.
Bodem bedekken met de helft van het yoghurt-mengsel. Kersen en abrikozen hierop leggen en dan de rest van het yoghurt-mengsel erover.
In de koelkast 3 uur laten opstijven.
Garneren met vruchten en hazelnoten. (als er nog wat over is)
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijk te maken en verschrikkelijk lekker!
Ingrediƫnten
Voor het deeg:
2 eieren, 80 gr suiker, 2 eetl. warm water, 100 gr tarwebloem, 100 gr gehakte hazelnoten
Voor de vulling:
9 witte gelantine-blaadjes, 1 pot kersen op sap, 1 blik abrikozen op sap, 6 dl yoghurt, 100 gr honing,
2 eetl. citroensap,
1/2 geraspte citroenschil, 2 dl slagroom
Hulpmiddelen & keukengerei
springvorm 26 cm doorsnee
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Goedkoop en snel
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
121719
Homepage ID
6399
Smaak
N
Teller
642
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Een springvorm met bakpapier bekleden. De oven voorverwarmen op 180 graden.
(gas: stand 2-3 hetelucht: 160 graden)
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
christine_