Bereidingswijze
Smelt 175 gr boter (niet bruinen). Voeg er twee sjalotjes bij en laat dit even stoven
(niet bruinen). Voeg er de 250 gr champignons bij (1/4), 2 eetlepels ketchup, cayennepeper (3x schudden), zwarte peper (heel veel), een snuifje zout, cognac erbijgieten. 20 minuten laten sudderen (niet koken) op een zacht vuurtje en dan de room toevoegen. Nadien nog 20 minuten laten sudderen (zonder deksel). Af en toe een roeren.
(niet bruinen). Voeg er de 250 gr champignons bij (1/4), 2 eetlepels ketchup, cayennepeper (3x schudden), zwarte peper (heel veel), een snuifje zout, cognac erbijgieten. 20 minuten laten sudderen (niet koken) op een zacht vuurtje en dan de room toevoegen. Nadien nog 20 minuten laten sudderen (zonder deksel). Af en toe een roeren.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijke roomsaus met champignons. Deze saus is heel lekker op biefsteak. (met frietjes)
Ingrediƫnten
- 250 gr verse champignons
- 175 gr boereboter
- 1 glas cognac
- 2 soeplepels ketchup
- 2 sjalotjes
- zwarte peper
- cayennepeper
- snuifje zout
- 250 gr verse room
- 175 gr boereboter
- 1 glas cognac
- 2 soeplepels ketchup
- 2 sjalotjes
- zwarte peper
- cayennepeper
- snuifje zout
- 250 gr verse room
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
121717
Homepage ID
2789
Smaak
N
Teller
612
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht