Schotse Kerriesoep

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 12/16/1998 - 20:06
Bereidingswijze
sjalotjes samen met de hele champignons even fruiten
van boter en bloem een roux maken
bouillon onder voortdurend roeren bij de roux gieten
als het 1 gladde massa is, de kerrie, de champ. en de sjalot toevoegen
zodra het kookt de champ. eruit halen
(die mag je dan weggooien)
room erbij en 10 min. op hoog vuur inkoken
Daarna echt laten afkoelen.
!! de soep is opgewarmd veel lekkerder!!
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Kerriesoep met stukjes crab
Ingrediƫnten
1/2 bakje hele champignons
2 gesnipperde sjalotjes
3 eetlepels bloem
4 theelepels kerriepoeder
1 l kippenbouillon van 2 a 3 tabletten
1/16 room
25 gr.boter
crabstix of surami
Hulpmiddelen & keukengerei
een gastoestel is wel handig
Leuke tips
Ik vind het het leukste staan wanneer
de soep op een bord wordt opgediend met in het midden kleine stukjes crab
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
T
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
121695
Homepage ID
6976
Smaak
N
Teller
1684
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
bourgondie