Ovenschotel De Luxe

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 12/16/1998 - 19:47
Bereidingswijze
Verhit olie/boter in een pan. Bak het gehakt samen met de spekblokjes rul. Voeg uien, knoflook, paprika en tomaatblokjes toe en laat het geheel 5 minutjes zachtjes bakken. Voeg naar smaak peper, zout en basilicum toe. Leg de aardappelschijfjes op de bodem van de ovenschaal en verdeel het groentevleesmengsel erover. Schenk de gratineersaus gelijkmatig over het geheel en verdeel de geraspte kaas hierover. Plaats de ovenschotel in de oven en bak het gerecht in ca. 25 minuten goudbruin.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ovenschotel
Ingrediƫnten
-1 pak Honig mix ovenschotel Provencaal
-0,5 l koude melk
-4 eetlepels boter of olie
-2 rode uien
-1 knoflookteen, geperst
-1 groene paprika, in blokjes
-150 g spekblokjes
-200 g gehakt
-240 g tomaatblokjes (1 blikje)
-peper en zout
-2 theelepels basilicumblaadjes
-500 g voorgekookte aardappelschijfjes of kant en klare.
-4 eetlepels oude kaas, geraspt
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
121691
Homepage ID
7169
Smaak
N
Teller
1283
Waardering aantal
1
Waardering
8
Drank
Uit
Bookmarked
11
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Verwarm de oven voor tot 220 graden en schuif het rooster in het midden van de oven. Vet een ovenschaal in. Schenk 0,5 liter koude melk in een kom en roer met een garde de mix voor gratineersaus erdoor. Laat de gratineersaus minimaal 5 minutjes staan. Kook de aardappelschijfjes zonder zout klaar.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
wendyc