basis-tomatensaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 12/16/1998 - 16:50
Bereidingswijze
Olijfolie in braadpan verhitten. Ui, knoflook en peen op matig vuur glazig bakken. Tomatenpuree, soy sauce, goela djawa en balsamico azijn toevoegen en alles 5 min laten pruttelen. Tomaten en prei toevoegen. Als de saus sappig wordt, bouillonblokje en alle kruiden erbij. Nu op laag vuur minimaal 0.5 uur laten koken zonder deksel . Pan van vuur halen en de saus door een fijne roerzeef pureren. De saus opnieuw verwarmen en afproeven. Waarschijnlijk moet er nog wat peper, zout en suiker bij. Vlak voor gebruik verse basilicum versnipperen en erdoor roeren.
Vertel iets leuks over dit recept
Iedereen heeft wel een recept voor verse tomatensaus. Dit is dat van mij. Lekker over de pasta, op de pizzabodem , als saus bij vlees, of als basis voor soep.
Ingrediƫnten
1.5 kg rijpe tomaten, 1 middelgrote ui, 1 teen knoflook, 1 dunne prei, stuk winterpeen van 5cm, 2 blikjes tomatenpuree, 1 takje bladselderij, 1 blaadje laurier, 2 blaadjes verse koriander, wat verse rozemarijn, wat verse tijm, verse basilicum, snufje saffraan, vers gemalen peper, 1el balsamico azijn, 2el kikkoman soy sauce, 1el goela djawa , 2el olijfolie, 1 blokje runderbouillon, zout.
Hulpmiddelen & keukengerei
Goed koksmes, braadpan, roerzeef.
Leuke tips
Over de verse pasta met verse parmesaanse kaas, op de pizzabodem met ingredienten naar keuze, als bedje voor kalfsfilet met parmaham en salie, water toevoegen en bouillonblokje voor soep.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Saus/dressing
Recept ID
121671
Homepage ID
6898
Smaak
N
Teller
1198
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Ui, knoflook, en peen klein snijden. Tomaten wassen en in vieren snijden, prei wassen en fijn snijden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
mswvp