Bereidingswijze
De roomboter in een grote pan verhitten en de ui- en knoflooksnippers glazig bakken.
Wortels en aardappelen even meebakken. De bouillon erbij gieten en het geheel afgedekt +/- 10 min. zachtjes laten koken.
De rest van de groente erbij doen, op smaak brengen en het geheel afgedekt +/- 8 min. laten koken tot de groenten beetgaar zijn. Ondertussen de peterselie wassen, droogdeppen en zonder stelen fijnhakken. De soep met peterselie bestrooien en serveren.
Wortels en aardappelen even meebakken. De bouillon erbij gieten en het geheel afgedekt +/- 10 min. zachtjes laten koken.
De rest van de groente erbij doen, op smaak brengen en het geheel afgedekt +/- 8 min. laten koken tot de groenten beetgaar zijn. Ondertussen de peterselie wassen, droogdeppen en zonder stelen fijnhakken. De soep met peterselie bestrooien en serveren.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een vitaminerijke soep voor in de koude dagen.
Ingrediƫnten
500 gr. groene asperges, 1/2 stengel bleekselderij, 3 kleine courgettes, 2 wortels, 4 iets kruimige aardappels, 4 grote
tomaten, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 el roomboter, 1 l groentebouillon, zout en witte peper, 1 bosje peterselie.
tomaten, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 el roomboter, 1 l groentebouillon, zout en witte peper, 1 bosje peterselie.
Leuke tips
Brood past hier uitstekend bij en eventueel geraspte parmezaanse kaas.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
121608
Homepage ID
6497
Smaak
N
Teller
3465
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
tijd; 30 minuten.
De asperges schillen. De uiteinden afsnijden en de stengels in +/- 4 cm lange stukken snijden. De selderij wassen en van onder naar boven de grofste vezels eraf trekken. Courgettes schoonmaken en in reepjes snijden.
De wortels en aardappels schillen en kleinsnijden. De tomaten met kokend water overgieten, pellen en het vruchtvlees kleinsnijden. Ui en knoflook schoonmaken en fijnsnijden.
De asperges schillen. De uiteinden afsnijden en de stengels in +/- 4 cm lange stukken snijden. De selderij wassen en van onder naar boven de grofste vezels eraf trekken. Courgettes schoonmaken en in reepjes snijden.
De wortels en aardappels schillen en kleinsnijden. De tomaten met kokend water overgieten, pellen en het vruchtvlees kleinsnijden. Ui en knoflook schoonmaken en fijnsnijden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht