Bereidingswijze
Verhit de olie in een grote braadpan. Bak de kipdelen op een hoog vuur rondom bruin. Neem de kip uit de pan en voeg de boter toe. Strooi de uien in de pan en bak ze glazig. Pers het knoflookteentje erboven uit. Schenk het citroensap en de port erbij en breng dit aan de kook.
Leg de kip terug in pan en stoof de kip met deksel op de pan op een laag vuur in ca. 45 minuten gaar. Voeg na 30 minuten de champignons toe en schenk de slagroom erbij.
Neem de kip en de champignons uit de pan en leg ze in een voorverwarmde diepe schaal. Klop de saus goed door en breng pittig op smaak met enkele druppeltjes Worchestershire-
saus. Schenk de saus rond de kip.
Leg de kip terug in pan en stoof de kip met deksel op de pan op een laag vuur in ca. 45 minuten gaar. Voeg na 30 minuten de champignons toe en schenk de slagroom erbij.
Neem de kip en de champignons uit de pan en leg ze in een voorverwarmde diepe schaal. Klop de saus goed door en breng pittig op smaak met enkele druppeltjes Worchestershire-
saus. Schenk de saus rond de kip.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijk gerecht, waarin de kip het heerlijke aroma van de port opneemt.
Ingrediƫnten
1 braadkip van ca. 1 1/2 kg, peper, zout,
1 theelepel paprikapoeder, 1/4 theelepel nootmuskaat, 2 uien, 1 doosje champignons, 3 eetlepels olie, 50 g. boter, 1 teentje knoflook, 1 eetlepel citroensap, 1 dl. rode port (bijv. ruby port), 1 1/2 dl slagroom,
Worchestershiresaus.
1 theelepel paprikapoeder, 1/4 theelepel nootmuskaat, 2 uien, 1 doosje champignons, 3 eetlepels olie, 50 g. boter, 1 teentje knoflook, 1 eetlepel citroensap, 1 dl. rode port (bijv. ruby port), 1 1/2 dl slagroom,
Worchestershiresaus.
Hulpmiddelen & keukengerei
Grote braadpan.
Leuke tips
Seveer met witte en wilde rijst, lintmacaroni of patates frites en peultjes.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
121607
Homepage ID
6497
Smaak
N
Teller
3303
Drank
Uit
Bookmarked
31
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
tijd; ca. 15 min.
Was de kip van binnen en buiten zorgvuldig en dep hem droog met keukenpapier. Halveer de kip in de lengte.
Meng in een kommetje wat peper, zout, het paprikapoeder en de nootmuskaat en wrijf de kipdelen ermee in.
Pel en snipper de uien. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
Was de kip van binnen en buiten zorgvuldig en dep hem droog met keukenpapier. Halveer de kip in de lengte.
Meng in een kommetje wat peper, zout, het paprikapoeder en de nootmuskaat en wrijf de kipdelen ermee in.
Pel en snipper de uien. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht