cranberry sause with pinot noir

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 12/16/1998 - 03:52
Bereidingswijze
verhit de olie in pan; voeg de cranberries en verse gember toe; bak tot de cranberries barsten (3 minuten); voeg wijn en suiker toe; kook tot het geheel is geslonken tot een hoeveelheid van ca 2.5 cups; (ca 15 minuten); voeg de gekristalliseerse gember, curry en 5-spices toe; evt zout en peper.
Vertel iets leuks over dit recept
Niet van mezelf, wel lekker. Het recept komt uit 'Bon Apetit' een Amerikaans kookblad
Ingrediƫnten
eetlepel plantaardige olie; 2 cups cranberries; 1 eetlepel verse gember, fijngesneden; 2 cups Pinot Noir, of andere droge rode wijn; 1.5 cup suiker; 3 eetlepels fijngesneden gekristalleerde gember; 1 theelepel curry poeder; mespunt Chinese '5-spices' poeder.
Hulpmiddelen & keukengerei
1 cup is ca 2,5 dl
Leuke tips
Warm of koud.
Warm erg lekker als toetje over een bolletje vanille roomijs. Nog leuker als je het ijs serveert in een bakje van fillodeeg! (vet muffin-vorm in, leg in elk bakje drie blaadjes beboterde fillodeegplakjes, bak in 5 minuten op 180 C)
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Saus/dressing
Recept ID
121591
Homepage ID
5615
Smaak
N
Teller
387
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
stholder