Bereidingswijze
1 - Eieren hard laten koken. Afkoelen en pellen. 2 - ui pellen en fijnsnipperen. 3 - Van peterselie grove stelen afsnijden. Peterselie zeer fijn hakken. 4 - In pan boter smelten en ui en helft peterselie ca 3 min. zachtjes bakken. 5 - Bloem erdoor roeren. Al roerend scheutje voor scheutje 8 dl water toevoegen. Blijven roeren tot soep licht gebonden is. 6 - Bouillontabletten erboven verkruimelen. Met deksel op pan soep ca 5 min. zachtjes koken. 7 - Van het vuur af met garde creme fraiche erdoor roeren. Laten afkoelen en tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. 8 - Eieren halveren. dooiers eruit halen (eiwit wordt niet gebruikt) Boven kommetje dooiers door zeef wrijven. 9 - Vlak van tevoren: soep opnieuw zachtjes opwarmen. Rest van de peterselie door de soep roeren. Op smaak brengen met peper. 10 - Soep over vier borden verdelen. In midden bestrooien met eierdooier.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
2 eieren - 1 ui - 2 zakjes verse peterselie - 25 gr. boter - 25 gr. bloem - 2 vleesbouillontabletten - 125 ml. creme fraiche (=1 bekertje) - peper
Leuke tips
Direct serveren.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
121559
Homepage ID
6293
Smaak
N
Teller
638
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht