Bereidingswijze
oesters bestrooien met zout en peper.
Daarna om en om in de bloem. Overtollige bloem afschudden.
Boter goed heet laten worden en dan de oesters om en om in de pan tot ze licht
bruin zijn. Hooguit 5 minuten!
Oesters op een bordje leggen en bedekken met gerookte zalm. Daarna 1/2 minuut onder de hete gril, of 1 minuut in de hete oven.
In de tussentijd de saus warm maken en op smaak brengen met cognac.
saus evt. indikken en rondom de oesters scheppen.
mmmmmmmmmmmmmmm lekkerrrrrr
Daarna om en om in de bloem. Overtollige bloem afschudden.
Boter goed heet laten worden en dan de oesters om en om in de pan tot ze licht
bruin zijn. Hooguit 5 minuten!
Oesters op een bordje leggen en bedekken met gerookte zalm. Daarna 1/2 minuut onder de hete gril, of 1 minuut in de hete oven.
In de tussentijd de saus warm maken en op smaak brengen met cognac.
saus evt. indikken en rondom de oesters scheppen.
mmmmmmmmmmmmmmm lekkerrrrrr
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Kalfsoester met gerookte zalm en kreeftensaus
Ingrediƫnten
2 kalfsoesters, 1 pot kreeftenfond (supermarkt) 1/2 ons gerookte zalm, 1/8 room, cognac, boter, bloem
Hulpmiddelen & keukengerei
oven op 200 graden
Leuke tips
heerlijk met broccoli
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
121536
Homepage ID
6976
Smaak
N
Teller
2340
Drank
Uit
Bookmarked
26
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
kreeftenfond op hoog vuur inkoken tot ongeveer 30%. Room erbij en weer inkoken tot ongeveer 50%. De saus is dan bijna klaar.
over voorverwarmen als de saus bijna klaar is.
over voorverwarmen als de saus bijna klaar is.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht