Spaanse Kippastei

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 12/15/1998 - 17:25
Bereidingswijze
Verhit de slaolie met 50 gr. boter en bak hierin de stukjes kipfilet bruin.Voeg de paprika's en de uien aan de kipfilet toe en bak ze 5 min. mee. Snijd de tomaten in stukjes en voeg ze met de olijven, de paprikapoeder, peper en zout naar smaak, de tijm en het bier aan de kip toe. Breng het vocht aan de kook en kook het op een hoog vuur totdat bijna alle vocht is verdampt. Deel het brooddeeg in tweeen en rol de stukken uit tot ronde plakken.
Schep het kipmengsel op een deegplak, maar laat 1 cm. van de kant vrij en leg de andere deegplak er op. Druk de kanten goed aan. Leg het gevulde brooddeeg op een bakplaat en bak de spaanse kippastei in een voorverwarmde hete oven 220 graden in 25 min.gaar. Bestrijk het gebakken brood met een beetje water.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
1 pak wit broodmix
boter
2 eetlepels slaolie
3 dubbele kipfilets (in stukken)
1 rode en 1 groene paprika in reepjes
2 uien in ringen
3 vleestomaten zonder schil
15 / 20 zwarte olijven zonder pit
1 theelepel paprikapoeder peper/zout
1/2 theelepel tijm
1 dl. bier
Leuke tips
Serveer de spaansepastei warm of koud. het is met salade een complete maaltijd
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
121535
Homepage ID
5854
Smaak
N
Teller
721
Waardering aantal
2
Waardering
8
Drank
Uit
Bookmarked
16
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Bereid het brooddeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
aheman