Bereidingswijze
De olie in een grote koekenpan verhitten. De vleesreepjes eraan toevoegen en even op een hoog vuur bakken. De preiringen en champignonsplakjes toevoegen en al roerend 3 min. meebakken. Het knoflookteenje pellen en boven de pan uitpersen. De bouillon en de sojasaus erbij schenken en het vlees op een laag vuur ongeveer 15 min. zachtjes laten sudderen. Met zout, peper en kerrie pikant op smaak brengen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een gerecht met varkensvlees hoeft niet vet te zijn
Ingrediƫnten
500 gr magere varkenslapjes; peper; 1 el bloem; 3 kleine preien; 300gr champignons; 2 el olie; 1 tn. knoflook; 2 dl warme vleesbouillon; 2 el sojasaus; zout; 1 tl kerrie(mild)
Hulpmiddelen & keukengerei
Keukenpapier
Leuke tips
Hierbij passen rijst, pasta of aardappelpuree en een salade. Voor variatie kunt u varkensfilet nemen dan wordt het gerecht heel erg mager.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
121516
Homepage ID
4873
Smaak
P
Teller
399
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
3
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Het vlees onder de koude kraan afspoelen, droogdeppen met keukenpapier en in reepjes snijden. Bestrooien met peper en licht met bloem bestuiven.
De prei schoonmaken en in ringen snijden. De champignons met een vochtige doek schoonvegen en in dunne plakjes snijden.
De prei schoonmaken en in ringen snijden. De champignons met een vochtige doek schoonvegen en in dunne plakjes snijden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht