Bereidingswijze
Verhit de olie tot ca. 180 graden.
Dep de drumsticks droog met keukenpapier en wentel ze door de bloem. Frituur de drumsticks, niet te veel tegelijk, goudbruin en gaar in ca. 8 minuten.
Dep de drumsticks droog met keukenpapier en wentel ze door de bloem. Frituur de drumsticks, niet te veel tegelijk, goudbruin en gaar in ca. 8 minuten.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
12 drumsticks, 1/2 dl. limoen- of citroensap, 1/2 dl. rum, 1-2 eetlepels piri-piri saus, 2 eetlepels ketjap manis, 4 eetlepels gembersiroop, zout, (vers gemalen)
peper, 250 gram bloem, olie om te frituren.
peper, 250 gram bloem, olie om te frituren.
Leuke tips
Lekker met rijst en een tropische vruchtensalade of compote.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
121515
Homepage ID
6497
Smaak
P
Teller
475
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Leg de drumsticks in een schaal. Meng het limoensap met de rum, piri-pirisaus, ketjap, gembersiroop en 1 theelepel zout. Schep de marinade door de drumsticks. Laat de drumsticks, afgedekt in de koelkast, minstens 2 uur marineren.
Meng, in een diepe schaal, de bloem met 1 eetlepel zout en 1 theelepel peper.
Meng, in een diepe schaal, de bloem met 1 eetlepel zout en 1 theelepel peper.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht