Bereidingswijze
Kruidenmengsel in de olie fruiten tot ze geurig worden. Dan vlees toevoegen.Het gerecht ongeveer 5 min. laten sudderen en dan een kopje water toevoegen en dan verder laten sudderenmet de deksel op de pan.Als de saus tot ongeveer de helft ingedikt is, het zout citroenblad(djeroek poeroet), sereh en de tomaten er bij doen.Tenslotte nog 10 min. laten sudderen tot de saus ingedikt is.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een pittig fris citroenachtig vleesgerecht.
Ingrediƫnten
500 gr mager varkensvlees
1 theelepel citroensap
4 rode pepers of 2theelepels sambal oelek
5 kemiri noten
2 tomaten
1 ui
1 teetje knoflook
2 theelepels koenjit
1 sereh
2 citroenblaadjes (djeroek poeroet)
'n stukje gember
2eetlepels olie
1 theelepel citroensap
4 rode pepers of 2theelepels sambal oelek
5 kemiri noten
2 tomaten
1 ui
1 teetje knoflook
2 theelepels koenjit
1 sereh
2 citroenblaadjes (djeroek poeroet)
'n stukje gember
2eetlepels olie
Leuke tips
Heerlijk samen met boontjes kerrie, of als onderdeel van een rijsttafel.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Indonesisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
121492
Homepage ID
5626
Smaak
P
Teller
604
Drank
Uit
Bookmarked
14
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Het varkensvlees in blokjes snijden en met zout en citroensap inwrijven. Even laten trekken.Ondertussen ui,knoflook, gember,en kemiri raspen en dan de sambal(of pepers) en koenjit toevoegen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht