Foie Gras Op Witlof

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 12/15/1998 - 12:00
Bereidingswijze
Bak de witlofbladeren in boter met wat suiker, laurier en thijm. Hou deze warm. Bak de appelschijven met wat boter en suiker en flambeer in cognac. Voeg de gewelde rozijnen toe en laat deze ca. 5 minuten meewarmen. Bak de foie gras (naar smaak) en leg deze op de appelplakken.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Voor de lekkerbek met geld en feestelijke aangelegenheden.
Ingrediƫnten
2 plakken foie gras
1 appel in plakken (2 dus)
rozijnen
cognac
suiker
laurier
thijmwitlof bladeren ( 1stronkje)
Hulpmiddelen & keukengerei
Vuur bestendige keuken.
Leuke tips
Maak een bord op met de witlofbladeren en de saus daarvan. Leg de appel/foie gras taartjes erop en garneer met de rozijnen saus.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
121477
Homepage ID
6842
Smaak
N
Teller
10997
Waardering aantal
1
Waardering
8
Drank
Uit
Bookmarked
25
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Wel de rozijnen in cognac.
Snij de appel in 2 middeldikke plakken en verwijder het klokhuis met een appelboor. Was de witlof en haal de bladeren los.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
oaxaca