Bereidingswijze
Bak de spekjes uit met wat olijfolie en gebruik deze voor de garnering. Bak in het vet de gesneden ui en aardappel. Als de ui bruin is de bouillon toevoegen en even laten koken. Voeg het loof en de sla toe. Mix dit met de staafmixer, het bindt door de aardappel. Roer daarna met de lepel wat creme fraiche door de soep naar smaak. Afmaken met zout en peper. Als de bouillon te dun blijft ( we hebben het hier over een gebonden soep) voeg dan een drupje olie toe.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Voor wie weer eens wat anders wil. Of een hekel heeft aan weggooien.
Ingrediƫnten
200 gr. aardappel
250 gr. loof van radijs (mag wel wat meer zijn)
500 gr. sla
200 gr. ui
creme fraiche
Bouillon ( en alstublieft een echte...)
spekjes
olie
250 gr. loof van radijs (mag wel wat meer zijn)
500 gr. sla
200 gr. ui
creme fraiche
Bouillon ( en alstublieft een echte...)
spekjes
olie
Hulpmiddelen & keukengerei
(Staaf)mixer
Leuke tips
Takje erop, leuk kommetje en voila, een heerlijk voorgerecht of zondagmiddag soepje.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
121476
Homepage ID
6842
Smaak
Q
Teller
921
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Maak de bouillon of maak de bouillon warm. Snij de aardappels en de ui klein. Was het radijsloof en de sla.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht