Kalfsvlees Met Wijn-Mosterdsaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 12/15/1998 - 10:56
Bereidingswijze
1. van het vlees eventueel vet en zenen wegsnijden. bloem en gemalen mosterdzaad op een vel vetvrij paier mengen. het vlees hierdoor wentelen en afkloppen. van deze bloem 3 theelepels bewaren.
2. boter en olie in een grote braadpan verhitten. de biefstukjes in de pan leggen (afhankelijk van de groottte van de pan in porties) en op middelmatig vuur 3-4 min. per kant bakken. uit de pan halen, op keukenpapier uit laten lekken en warm houden.
3. wijn, bouillon, mosterd e bewaarde bloem mengen. het mengsel in de pan doen en aanbaksels van de panbodem losroeren. de saus laten binden.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
makkelijk sjiek
Ingrediƫnten
6 kalfsbiefstukjes a ca. 140 gr
60 gr bloem
1 tl gemalen mosterdzaad
45 gr boter
2 tl olie
2,5
dl goede witte wijn
1,5 dl kippenbouillon
3 tl grove mosterd
Hulpmiddelen & keukengerei
grote braadpan
Leuke tips
het vlees op een schaal leggen en de saus erover gieten.
serveren met aardappelkroketjes en salade
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
121473
Homepage ID
2827
Smaak
N
Teller
1489
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
12
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
zie bereiding
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
abigail