Kastanjetaart Met Pijnboompitten

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 12/15/1998 - 00:36
Bereidingswijze
Pel de zwarte schil van de kastanjes en kook ze voor 45 min. Laat ze goed uitlekken, pel ze weer en maal ze fijn totdat je een puree hebt gekregen. doe er de suiker en de cacao-poeder erbij onder voortdurend roeren. doe er dan het eigeel bij en de boter, die gesmolten is. roer dit alles goed door. Klop de eiwitten totdat je een stevig schuim hebt en schep! het door de massa. Met de helft van de olie vet je de taartvorm in. Doe de massa in de vorm. strooi er de pijnboom pitten over en rozemarijn. Besprenkel het met de overgebleven olie. Doe de vorm in een, voorverhitte, oven van 180?C voor ong. een uur.
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
gewoon errug lekker!
Ingrediƫnten
1/2 kilo tamme kastanjes, 170 gr. suiker, 100 gr. boter, 3 eieren, 3 eetl. cacao-poeder, handje pijnboompitten, 2 eetl. olijfolie, 1 takje verse rozemarijn.
Leuke tips
Bij de koffie, als toetje, tussendoor....
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
T
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
121450
Homepage ID
5177
Smaak
Z
Teller
2089
Waardering aantal
2
Waardering
6
Drank
Uit
Bookmarked
46
Aantal reacties
4
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
elena