Bereidingswijze
De saus maken: boter smelten, de bloem toevoegen en al roerend even laten garen; vervolgens de bouillon toevoegen, daarna de melk en de azijn in kleine scheutjes erbij. Goed blijven roeren, karwijzaad erdoor mengen en tot slot de garderoom. Eventueel peper en zout naar smaak toevoegen. Door de saus de prei, de worst en de kaas scheppen.
In een afgedekte schaal 15 min. in de oven; de laatste 5 min. deksel eraf halen. Ondertussen de in blokjes gesneden aardappelen in de boter bruin bakken en er apart bij serveren.
In een afgedekte schaal 15 min. in de oven; de laatste 5 min. deksel eraf halen. Ondertussen de in blokjes gesneden aardappelen in de boter bruin bakken en er apart bij serveren.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
1 kg. schoongewassen en in stukjes van 11/2 cm. gesneden prei, 1 rookworst (250 g), 100 g geraspte belegen kaas, 75 g margarine 1 kg. geschilde, bijna gaargekookte aardappelen aardappelen.
VOOR DE SAUS:50 g margarine, 50 g bloem, 21/2 dl vleesbouillon, 21/2 dl. halfvolle melk, 1/2 dl azijn (bij voorkeur dragon- azijn, 2 theel. karwijzaad, 3 eetl. garderoom, peper en zout.
VOOR DE SAUS:50 g margarine, 50 g bloem, 21/2 dl vleesbouillon, 21/2 dl. halfvolle melk, 1/2 dl azijn (bij voorkeur dragon- azijn, 2 theel. karwijzaad, 3 eetl. garderoom, peper en zout.
Leuke tips
i.p.v. garderoom kan je ook slagroom gebruiken. De aardappelen rauw in blokjes snijden en in de magnetron koken 6 minuten 900W
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
121449
Homepage ID
6677
Smaak
N
Teller
487
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Oven voorverwarmen op 175 C, Prei in 10 minuten in weinig water met wat zout gaarkoken. Laten uitlekken. Rookworst volgens de gebruiksaanwijzing in water of magnetron verwarmen. In schijfjes snijden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht