croissants

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 12/14/1998 - 22:45
Bereidingswijze
Snijd het deeg uit de broodmachine in twee stukken. Laat het 5 minuten rusten. Rol elk stuk deeg uit tot ongeveer 25cm doorsnee en een paar millimeter dik.
Snijd de verkregen cirkel in 8 driehoeken. Neem elke driehoek en rol 'm weer een keer uit.
Rol het deeg op vanaf de brede kant van de driehoek tot aan de punt en rek het deeg gedurende het rollen een beetje uit. trek de punten een beetje naar elkaar, zodat het een halvemaan vorm wordt.

Bestrijk de croissants met het losgeklopt ei. Dek ze daarna losjes af en laat ze ongeveer 1 uur op een warme plek rijzen.
Bak ze daarna af in een voorverwarmde over van circa 200 graden gedurende 25 minuten.
Vertel iets leuks over dit recept
16 stuks makkelijk te maken croissants
Ingrediƫnten
1,2 dl water
2 el melkpoeder
120 gr roomboter
1 el suiker (of enkele druppels stevia)
1 tl zout
240 gram bloem
2 tl gist
1 ei
Hulpmiddelen & keukengerei
Bakplaten ingevet met boter
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Brood
Recept ID
121442
Homepage ID
6570
Smaak
N
Teller
3330
Waardering aantal
1
Waardering
8
Drank
Uit
Bookmarked
44
Aantal reacties
3
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Men maakt eigenlijk het deeg in de machine en bakt ze af in de oven.

Doe alle ingredienten in de broodmachine en stel in op witbrood, alleen deeg maken. Zorg er wel voor dat de boter op kamertemperatuur is en NIET GESMOLTEN


Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
sjeefer