gestoofde kip in knoflooksaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 12/14/1998 - 22:08
Bereidingswijze
Olie verhitten en kip en knoflook hierin 5 - 10 minuten bakken tot kip en knoflook lichtbruin zijn.
Knoflook verwijderen en in vijzel bewaren.
Bloem in pan strooien en al omscheppend even meebakken.
Cognac en bouillon toevoegen en kip afgedekt circa 15 minuten laten stoven.
Gebakken knoflook in vijzel fijnwrijven en mengen met peterselie, zout, peper en saffraan.
Knoflookmengsel door kip roeren en alles nog circa 15 minuten laten stoven.
Afbeelding
gestoofde kip in knoflooksaus
Aantal personen
8.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
?
Ingrediƫnten
4 eetlepel(s) olie (olijf)
8 stuk(s) kippevleugels
OF
8 stuk(s) kippeboutjes
8 stuk(s) knoflook (geplet)
1 theelepel(s) bloem
1 eetlepel(s) Cognac
5 eetlepel(s) bouillon (kip)
3 eetlepel(s) peterselie
naar smaak zout
naar smaak peper
10 stuk(s) saffraan (draadjes)
EXTRA NODIG:
1 stuk(s)|vijzel
Hulpmiddelen & keukengerei

Leuke tips
TIP:
Kip in knoflooksaus kan helemaal van tevoren worden gemaakt.
Verwarm het gerecht op zacht vuur voor dat u het serveert.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
121433
Homepage ID
3885
Smaak
N
Teller
1756
Bron
Tip culinair.
Waardering aantal
1
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
22
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
ikkes