Vertel iets leuks over dit recept
Zuurdesem-volkorenbrood
Ingrediƫnten
Voor een brood van 400 gram
5 el zuurdesemstarter
5 el water
4 el geplatte tarwekorrels
30 gr roomboter
1 eetlepel heidehoning (of sinaasappelhoning)
2 el melkpoeder
1 tl zout
120 gram broodbloem
120 gram volkorenmeel
1,5 tl gist
5 el zuurdesemstarter
5 el water
4 el geplatte tarwekorrels
30 gr roomboter
1 eetlepel heidehoning (of sinaasappelhoning)
2 el melkpoeder
1 tl zout
120 gram broodbloem
120 gram volkorenmeel
1,5 tl gist
Leuke tips
Het is een heel smakelijk brood, maar zal inderdaad niet zo hoog rijzen als gewoon volkoren brood
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Brood
Recept ID
121396
Homepage ID
6570
Smaak
N
Teller
1290
Drank
Uit
Bookmarked
13
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Maak het basisdeeg (een dagdeel) van te voren door de zuurdesemstarter met 60 gr van de bloem en ongeveer 2 el water te mengen.
Dek de kom af en zet minstens 6 uur op een warme plek.
20-30 minuten voor dat u aan het brood gaat beginnen doet u de geplete tarwekorrels in een pan met water, zodat ze net onder staan. Kook het geheel ongeveer 5-7 minuten. Afgieten en goed laten uitlekken. Voor gebruik in de broodmachine laten afkoelen.
Roer het deeg om en met de rest van het water in de broodmachine. Daarna de tarwekorrels
massa en de rest van de ingredienten.
Stel in op volkorenbrood medium korst. Druk start.
Dek de kom af en zet minstens 6 uur op een warme plek.
20-30 minuten voor dat u aan het brood gaat beginnen doet u de geplete tarwekorrels in een pan met water, zodat ze net onder staan. Kook het geheel ongeveer 5-7 minuten. Afgieten en goed laten uitlekken. Voor gebruik in de broodmachine laten afkoelen.
Roer het deeg om en met de rest van het water in de broodmachine. Daarna de tarwekorrels
massa en de rest van de ingredienten.
Stel in op volkorenbrood medium korst. Druk start.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht