Bereidingswijze
Fruit op zacht vuur tomaat, knoflook en oregano in wat olijfolie met peper en zout. Bak de biefstukjes intussen aan weerszijden bruin in hete olijfolie. Verdeel de tomatenmassa over de biefstukjes, leg een deksel op de pan en laat de biefstukjes boven een matig vuur nog 5-8 minuten zachtjes verder bakken. Als je van gestoofd vlees houdt is het ook heerlijk om in plaats van biefstukjes sudderlappen of baklappen te nemen en deze eerst gaar te stoven en de laatste tien min. met de rest erbij nog even te laten sudderen. De bereidingstijd is dan wel aanzienlijk langer.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Biefstuk met tomatensaus. Een Toscaans voorbeeld om van een niet al te mals stuk rundvlees (bv. runderlappen) een heerlijk gerecht te bereiden
Ingrediƫnten
4 biefstukjes of baklappen - zout - peper - olijfolie - 4 rijpe tomaten - 4 teentjes knoflook - enkele takjes verse oregano of majoraan (of twee theelepels gedroogd)
Leuke tips
Serveren met al dente gekookte groenten (bv. worteltjes met sperzieboontjes en broccoli) en spaghetti.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
121393
Homepage ID
6293
Smaak
N
Teller
4344
Drank
Uit
Bookmarked
23
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Pel de tomaten, verwijder de pitjes en snij ze in stukjes. Snipper de knoflook.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht