Bereidingswijze
Klop het ei los in een diep bord en strooi het broodkruim op een plat bord. Wentel de spitjes eerst door het ei en vervolgens door het broodkruim; ze moeten rondom bedekt zijn.
Verhit de frituurolie tot ca. 180 gr.C. en frituur de spitjes in ca. 3 minuten goudbruin en rose.
Verhit de frituurolie tot ca. 180 gr.C. en frituur de spitjes in ca. 3 minuten goudbruin en rose.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
500 gram biefstuk, 1 groene Spaanse peper, 3 knoflookteentjes, 1/2 dl slagroom, 2 eet-
lepels fijn gesnipperde gemberwortel, zout, 1 ei, 75 gram wit broodkruim, olie om te frituren.
lepels fijn gesnipperde gemberwortel, zout, 1 ei, 75 gram wit broodkruim, olie om te frituren.
Leuke tips
Lekker met gebakken rijst met kerrie en amandelen.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Indiaas
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
121349
Homepage ID
6497
Smaak
P
Teller
313
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Snijd de biefstuk in stukjes van ca. 2 cm. Maak de peper schoon, halveer hem en verwijder desgewenst de zaadjes (die zijn het scherpst). Snipper de helften fijn. Pers de knoflook uit boven de slagroom en roer de gesnipperde peper, gember en zout naar smaak erdoor. Meng de stukjes vlees met de marinade en laat ze minstens 3 uur marineren.
Rijg ze aan 12 satestokjes.
Rijg ze aan 12 satestokjes.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht