Szechuan Roergebakken Kip

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 12/13/1998 - 18:32
Bereidingswijze
Verhit een eetlepel olie in een wok en roerbak de reepjes kip en de knoflook ca. 4 minuten tot de kip gaar is. Schep de kip uit de pan. Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de paprika en de boontjes in ca. 3 minuten beetgaar. Voeg het chilimengsel, de kip en de lente-ui toe en verhit het geheel, al roerend, tot de saus gebonden is.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
500 gram kipfilet, 2 knoflookteentjes, 1 rode paprika, 150 gram sperziebonen, 1 bosje lente-uitjes, 1/8 dl (milde) chilisaus, 2 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel maizena, 1 eetlepel fijngesnipperde gemberwortel of gemberpoeder, 2 theelepels suiker, 2 eetlepels olie.
Leuke tips
Heerlijk met rijst.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Indonesisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
121308
Homepage ID
6497
Smaak
P
Teller
2693
Waardering aantal
3
Waardering
9
Drank
Uit
Bookmarked
47
Aantal reacties
4
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Snijd de kipfilet in smalle reepjes. Pel en snipper de knoflook. Maak de paprika schoon en snijd hem in smalle reepjes. Haal de sperzieboontjes af en snijd ze schuin doormidden. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze schuin in stukjes van ca. 2 cm.
Roer de chilisaus, sojasaus, maizena, gember en suiker door elkaar.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
bugs