*Gemarineerde Courgette met blokjes Tomaat

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 12/13/1998 - 10:00
Bereidingswijze
1 - Snijd de courgettes schuin in ca 1/2 cm dikke schijfjes. 2 - Snipper de ui fijn. 3 - verhit een beetje olie in een koekepan en smoor de ui glazig. 4 - Snijd de knoflook in schijfjes of pers hem uit. Toevoegen bij de ui. 5 - Bak de courgetteschijfjes apart in porties aan beide kanten ca 1/2 min. in de hete olie en leg ze op een bord. 6 - Neem als alle schijfjes gebakken zijn de koekepan van het vuur. Roer de balsamico-azijn door de olie en voeg zout, peper en tijm naar smaak toe. 7 - Giet dit mengsel over de courgette, voeg de ui met knoflook toe en schep alles voorzichtig om. Laat het geheel goed intrekken (ca. 1/2 uur). 8 - halveer de tomaten, verwijder pitten en steelaanzetten en sijd het vruchtvlees in blokjes. 9 - Rooster de pijnboompitten in een droge koekepan. 10 - De courgetteschijfjes op 8 borden schikken, de marinade erover scheppen en het geheel bestrooien met tomatenblokjes, pijnboompitten en evt. oreganoblaadjes. Maal er verse peper boven.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
400 gr. kleine smalle courgettes - enkele verse tijmblaadjes - 1 ui - 4 eetlepels olijfolie - 2 tenen knoflook - 6 eetlepels balsamico-azijn - zout - versgemalen zwarte peper - 2 kleine stevige tomaten - 25 gr. pijnboompitten - evt. verse oregano
Leuke tips
Het recept is eigenlijk voor 4 personen, maar we gebruikten de heelft hiervan,in combinatie met andere voorgerechten, voor 8 personen.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
121272
Homepage ID
6293
Smaak
N
Teller
1187
Waardering aantal
3
Waardering
6
Drank
Uit
Bookmarked
16
Aantal reacties
3
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Handen wassen. Courgettes wassen,tijm wassen en droogdeppen, ui en knoflook pellen, tomaten wassen
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
eetteam