Bereidingswijze
1 - Snijd de courgettes schuin in ca 1/2 cm dikke schijfjes. 2 - Snipper de ui fijn. 3 - verhit een beetje olie in een koekepan en smoor de ui glazig. 4 - Snijd de knoflook in schijfjes of pers hem uit. Toevoegen bij de ui. 5 - Bak de courgetteschijfjes apart in porties aan beide kanten ca 1/2 min. in de hete olie en leg ze op een bord. 6 - Neem als alle schijfjes gebakken zijn de koekepan van het vuur. Roer de balsamico-azijn door de olie en voeg zout, peper en tijm naar smaak toe. 7 - Giet dit mengsel over de courgette, voeg de ui met knoflook toe en schep alles voorzichtig om. Laat het geheel goed intrekken (ca. 1/2 uur). 8 - halveer de tomaten, verwijder pitten en steelaanzetten en sijd het vruchtvlees in blokjes. 9 - Rooster de pijnboompitten in een droge koekepan. 10 - De courgetteschijfjes op 8 borden schikken, de marinade erover scheppen en het geheel bestrooien met tomatenblokjes, pijnboompitten en evt. oreganoblaadjes. Maal er verse peper boven.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
400 gr. kleine smalle courgettes - enkele verse tijmblaadjes - 1 ui - 4 eetlepels olijfolie - 2 tenen knoflook - 6 eetlepels balsamico-azijn - zout - versgemalen zwarte peper - 2 kleine stevige tomaten - 25 gr. pijnboompitten - evt. verse oregano
Leuke tips
Het recept is eigenlijk voor 4 personen, maar we gebruikten de heelft hiervan,in combinatie met andere voorgerechten, voor 8 personen.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
121272
Homepage ID
6293
Smaak
N
Teller
1187
Drank
Uit
Bookmarked
16
Aantal reacties
3
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Handen wassen. Courgettes wassen,tijm wassen en droogdeppen, ui en knoflook pellen, tomaten wassen
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht