Bereidingswijze
*Smelt 45 gram pindakaas in de pan en schep het vlees en de groenten er doorheen.
*Roer de tomatenpuree, laurierblad, de kruiden en de azijn met de bouillon door het groenten-vleesmengsel.
*Breng alles aan de kook en laat het zo'n 2 uur stoven.
*Voeg de resterende 30 gram pindakaas, 30 gram bloem en 2 a 3 eetlepels water bij elkaar tot een egaal mengsel ontstaat.
*Kook dit mengsel totdat de saus dik is; zo nodig op smaak brengen, bijvoorbeeld met wat honing.
*Roer de tomatenpuree, laurierblad, de kruiden en de azijn met de bouillon door het groenten-vleesmengsel.
*Breng alles aan de kook en laat het zo'n 2 uur stoven.
*Voeg de resterende 30 gram pindakaas, 30 gram bloem en 2 a 3 eetlepels water bij elkaar tot een egaal mengsel ontstaat.
*Kook dit mengsel totdat de saus dik is; zo nodig op smaak brengen, bijvoorbeeld met wat honing.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Afrikaanse stoofschotel
Ingrediƫnten
*600 gram rundvlees
*2 grote uien
*2 grote winterwortelen.
*Een mespunt cayennepeper
*1/2 dl bouillon
*1 a 2 knoflookteentjes
*75 gram pindakaas
*2 eetlepels tomatenpuree
*Peper/zout
*30 gram bloem
*1 laurierblad
*1 kruidnagel
*1 snufje djahe/gemberpoeder
*1 eetlepel azijn
*2 grote uien
*2 grote winterwortelen.
*Een mespunt cayennepeper
*1/2 dl bouillon
*1 a 2 knoflookteentjes
*75 gram pindakaas
*2 eetlepels tomatenpuree
*Peper/zout
*30 gram bloem
*1 laurierblad
*1 kruidnagel
*1 snufje djahe/gemberpoeder
*1 eetlepel azijn
Leuke tips
Smaakt prima met rijst, maar ook met aardappelpuree.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Afrikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
121235
Homepage ID
5931
Smaak
N
Teller
21774
Drank
Uit
Bookmarked
65
Aantal reacties
5
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
*Snij het rundvlees in kleine stukjes, de uien in ringen en de wortel in niet te dunne plakjes.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht