Bereidingswijze
Snijdt de komkommer in blokjes en de ui in stukjes. Kook alles zo'n 30 min. in de bouillon en pureer het vervolgens.
Maak een bechemelsaus met de boter en bloem en voeg beetje voor beetje het gepureerde toe tot je een mooi gebonden soep hebt (Goed roeren!!). Voeg naar smaak peterselie, zout en peper toe.
Maak een bechemelsaus met de boter en bloem en voeg beetje voor beetje het gepureerde toe tot je een mooi gebonden soep hebt (Goed roeren!!). Voeg naar smaak peterselie, zout en peper toe.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
(Bron: EKKO-kookboekje)
Ingrediƫnten
halve komkommer, 3,5 dl. kruidenbouillon, 1 ui, 2 eetlepels margarine, 2 eetlepels bloem, peterselie, peper, zout
Hulpmiddelen & keukengerei
Staafmixer/keukenmachine
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Vegetarisch
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
121224
Homepage ID
6539
Smaak
N
Teller
851
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht