Applecrumble

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 12/11/1998 - 16:44
Bereidingswijze
1 Leg de appelplakjes dakpansgewijs in een schaal.

2 Doe het appelsap en de rozijnen erbij.

3 Maak een kruimeldeeg en verdeel dit over de appelplakjes.

4 Bak dit in de oven gaar en krokant.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
- 4 flinke appels

Voor het kruimeldeeg:

- 1 el citroensap

- 75 g boter

- 4 eetl. appelsap

- 75 g bloem

- 25 g rozijnen

- 75 g bruine basterdsuiker

- 1 tl kaneel

- wat zout
Hulpmiddelen & keukengerei
* appelschilmesje

* schaal

* kom
Leuke tips
Dit warme appelgerecht smaakt heerlijk met koele vanillevla of iets opgeklopte
creme fraiche.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
121195
Homepage ID
3159
Smaak
Z
Teller
877
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
# de rozijnen wassen en droog deppen.

# de appels schillen en in plakjes snijden en het citroensap erover verdelen.

# verwarm de oven voor op 200?C.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
femkemireille