Bereidingswijze
1 Leg de appelplakjes dakpansgewijs in een schaal.
2 Doe het appelsap en de rozijnen erbij.
3 Maak een kruimeldeeg en verdeel dit over de appelplakjes.
4 Bak dit in de oven gaar en krokant.
2 Doe het appelsap en de rozijnen erbij.
3 Maak een kruimeldeeg en verdeel dit over de appelplakjes.
4 Bak dit in de oven gaar en krokant.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
- 4 flinke appels
Voor het kruimeldeeg:
- 1 el citroensap
- 75 g boter
- 4 eetl. appelsap
- 75 g bloem
- 25 g rozijnen
- 75 g bruine basterdsuiker
- 1 tl kaneel
- wat zout
Voor het kruimeldeeg:
- 1 el citroensap
- 75 g boter
- 4 eetl. appelsap
- 75 g bloem
- 25 g rozijnen
- 75 g bruine basterdsuiker
- 1 tl kaneel
- wat zout
Hulpmiddelen & keukengerei
* appelschilmesje
* schaal
* kom
* schaal
* kom
Leuke tips
Dit warme appelgerecht smaakt heerlijk met koele vanillevla of iets opgeklopte
creme fraiche.
creme fraiche.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
121195
Homepage ID
3159
Smaak
Z
Teller
877
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
# de rozijnen wassen en droog deppen.
# de appels schillen en in plakjes snijden en het citroensap erover verdelen.
# verwarm de oven voor op 200?C.
# de appels schillen en in plakjes snijden en het citroensap erover verdelen.
# verwarm de oven voor op 200?C.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht