Rundvlees

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 12/10/1998 - 14:38
Bereidingswijze
De olie in een wok verhitten. De noten hierin bakken tot ze gaan geuren, en dan uit de wok halen. Het vlees al roerend gaar bakken in derest van de olie. De groenten, de knoflook en de gember toevoegen en knapperig bakken.
Met sojasaus en rijstwijn blussen, op smaak brengen en het mengsel al roerend nog ? 3 min gaar laten worden, eventueel nog een beetje water toevoegen. Over de borden verdelen, de noten erover strooien en serveren.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Typisch Chinees en in een oogwenk bereid.
Ingrediƫnten
4 grote, gedroogde Paddestoelen; 500 gr. magere runderlapjes; ? rode, ? groene en ? gele paprika; 1 bosje lente-uitjes; 250gr. bleekseldeerij; 1 tn. knoflook; stukje gemberwortel (? 2 cm); 4 el sesamolie; 25 gr. cashewnoten; 2 el sojasaus; 2 el rijstwijn (of droge sherry); zout en peper naar smaak
Leuke tips
Is heel erg lekker bij Bami Goreng, Nasi of Witte rijst.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Chinees
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
121070
Homepage ID
4873
Smaak
P
Teller
267
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
De paddestoelen in warm water leggen en 30 min laten wellen. Regelmatig het water verversen. In de tussentijd het vlees wassen, droogdeppen en in reepjes snijden. De groenten wassen en schoonmaken. De paprika's in reepjes, de uitjes in ringen en de selderij in plakjes snijden. De knoflook en de gember schoonmaken en fijnsnijden. De paddestoelen uit het water halen en de harde steel eraf snijden. De paddestoelen onder dekraan wassen, droogdeppen en in zeer dunne reepjes snijden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
cat_woman