Bereidingswijze
De olie in een grote koekenpan verhitten, de stukjes kip toevoegen en 5 min. bakken. De knoflook erboven uitpersen en het vlees op smaak brengen met zout, peper en paprikapoeder. Uit de pan nemen en warm houden. De boter in de pan smelten. Ui en paprikareepjes toevoegen en op een laag vuur 5 min. bakken. De rijst en de tomatenblokjes toevoegen en op smaak brengen met zout, peper en paprikapoeder. De stukjes kipfilet erop leggen, het deksel op de pan doen en het geheel op een laag vuur in 10 min gaar laten worden. De peterselie wassen, van de steeltjes knippen, fijnhakken en voor het serveren over het gerecht strooien.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
voordelig, gezond en leuk om te zien.
Ingrediƫnten
250 gr zilvervliesrijst, zout, 1 middelgrote ui, 1 kl. rode, 1 kleine groene, 1 kleine gele paprika, 1 vleestomaat (? 200gr), 4 kipfilets (?500 gr), 1 tn. knoflook, 2 el olie, zout, zwarte peper, ? tl paprikapoeder, 2 el boter en 1 bosje peterselie
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
121069
Homepage ID
4873
Smaak
P
Teller
467
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Water met wat zout in een pan aan dekook brengen en de rijst in ? 20 min (zie aanwijzingen op de verpakking) hierin beetgaar koken. In een zeef gieten en goed laten uitlekken.
De uit schoonmaken en snipperen. De paprika's halveren, schoonmaken en in reepjes snijden. De tomaat ontvellen, de steelaanzet verwijderen en in blokjes snijden. De kipfilets in grove stukken snijden. De knoflook pellen.
De uit schoonmaken en snipperen. De paprika's halveren, schoonmaken en in reepjes snijden. De tomaat ontvellen, de steelaanzet verwijderen en in blokjes snijden. De kipfilets in grove stukken snijden. De knoflook pellen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht