Varkenshaasjes In Yoghurtsaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 12/10/1998 - 14:27
Bereidingswijze
Verhit de boter in een braadpan en bak hierin de varkenshaasjes aan alle kanten mooi bruin. De kaas gaat hierbij wel smelten. Vervolgens kan je de ui bijvoegen en even laten meebakken. Vervolgens kan de yoghurt erbij. Laat het geheel op een laag vuur en met het deksel op de pan sudderen. Na ongeveer 45 minuten is het gerecht klaar. Vergeet tijdens de bereiding niet af en toe even voorzichtig in de pan te roeren. De saus kun je daarna binden met wat maizena.
TIP: Hoe langer je het vlees laat sudderen, hoe lekkerder het wordt. Ik doe het zelf altijd minimaal twee uur!!
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijk hoofdgerecht waarbij het woord verwennen op zijn plaats is. Al jaren favoriet als er eens wat te vieren is of om jezelf gewoon eens te trakteren.
Ingrediƫnten
= twee varkenshaasjes (totaal ca. 600gr)
= theelepel paprikapoeder
= snufje zout
= een ui
= 100/150 gr oude kaas aan een stuk
= 3/4 liter magere yoghurt
= een eetlepel bloem
= 2 eetlepels boter
Hulpmiddelen & keukengerei
= een goeie braadpan, evt anti-aanbaklaag (niet noodzakelijk)
Leuke tips
Gebakken aardappeltjes en erwtjes zijn voor mij bij dit gerecht nog steeds favoriet.
Eet smakelijk!!
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Multi-cultureel
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
121068
Homepage ID
6198
Smaak
N
Teller
1446
Waardering aantal
3
Waardering
7
Drank
Uit
Bookmarked
12
Aantal reacties
3
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Maak de varkenshaasjes vetvrij. Wrijf het vlees in met de paprikapoeder en het zout. Wentel het vlees vervolgens door de bloem. Maak van de kaas reepjes van ongeveer 4 cm lang. Prik vervolgens met een mesje kleine gaatjes in het vlees en steek hier de kaasreepjes voor driekwart van hun lengte in.
Maak de ui schoon en snijd de ui in kleine stukjes.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
kia