Gegratineerde Groenten

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 12/10/1998 - 14:17
Bereidingswijze
Voor de saus de olie in een pan verhitten, de bloem toevoegen en 1 min. onder voortdurend roeren laten koken. Beetje bij beetje de melk en de bouillon erbij gieten. Aan de kook brengen en al roerend 3 min. laten koken. De saus van het fornuis halen en de helft van de kaas erdoor roeren. Op smaak brengen met peper.
De saus over de groenten gieten. Zo verdelen dat alles bedekt is. De rest van de kaas erover strooien en ong. 10 min in de oven (gas 3-4; hetelucht 180 gr.)gratineren
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit gerecht smaakt ongetwijfeld iedereen
Ingrediƫnten
zout
250gr broccol
1 kleine bloemkool
2 wortels
150 gr diepvrieserwten
voor de saus:
2 tl zonnebloemolie
1 el tarwebloem
2 dl melk
5 el groentebouillon
100 gr geraspte kaas
peper
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
121067
Homepage ID
4873
Smaak
P
Teller
253
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
De over voorverwarmen op 200 graden. In een grote pan 2 ltr water met zout aan de kook brengen. Ondertussen de broccoli en de bloemkool schoonmaken en in roosjes verdelen. De wortels schrapen en in dunne plakjes snijden. De roosjes in het kokende water doen en na 1 min ook de wortels. De groenten nog eens 2 min. laten koken. In een vergiet goed laten uitlekken en de groenten in een ovenschaal doen . De erwten toevoegen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
cat_woman