IJssouffle met chocolade

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 12/10/1998 - 13:01
Bereidingswijze
1 Splits de eieren, klop de eidooiers met de suiker au bain marie totdat het mengsel dikker wordt

2 Smelt de chocolade met een beetje water op zacht vuur. Schenk het in beetjes bij het eimengsel onder voortdurend kloppen.

3 Klop de eiwitten zeer stijf en meng ze voorzichtig onder de compositie

4 Klop ook de slagroom stijf en meng deze door het geheel

5 Neem mooie soufflevormpjes en bind daar alluminiumfolie omheen, zodat dit er nu 5 cm bovenuit steekt

6 Giet het mengsel in de vormpjes en schud een beetje zodat ze goed gevuld worden. Het mengsel moet boven het vormpje uitkomen. Vries nu de vormpjes in

7 Meng de cacao met wat suiker. Strooi na het verwijderen van de alluminiumfolie wat van het cacaomengsel over de vormpjes, dit voor een extra mooi effect
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
- 5 eieren

- 80 gram suiker

- 150 gram chocolade

- 1? dl slagroom

- cacao
Hulpmiddelen & keukengerei
* pan

* mes

* eiersplitser

* pollepel

* mixer

* soufflevompjes

* alluminiumfolie

* touw om de folie vast te binden
Leuke tips
Verrukkelijk bij een glaasje likeur, zoals notenlikeur, koffielikeur of kaneellikeur
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
121063
Homepage ID
3159
Smaak
Z
Teller
513
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
femkemireille