Lamsbout

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 12/10/1998 - 11:04
Bereidingswijze
Doe de tomatenblokjes in een kom, voeg daar de oregano,basillicum,dragon en de twee tenen knoflook aan toe(even persen).Voeg de peper en het zout toe.Pureer dit met de staafmixer. Vet de braadslee even in en leg de lamsbout er in. Giet de saus er overheen.
Zet de braadslee met lamsbout op de b.b.q. en doe de deksel dicht. Zorg voor voldoende ventillatie anders gaat het vuur uit. Bedruip de bout regelmatig met de tomatensaus en keer hem om het half uur.
De bout is na ongeveer 1 1/2 uur rose van binnen. Maar op de b.b.q. is dat soms moeilijk te zeggen. Om te controleren of hij goed is druk je op het vlees met je vingers, voelt de bout stevig maar toch iets veerkrachtig aan dan is hij goed.
Als de bout klaar is haal hem dan van de b.b.q. en laat hem even 10 min. rusten. Snijd de bout dan van het bot en in plakken.
Maak de tomatensaus event. aan met creme fraiche en giet die over de plakken lamsbout.
Aantal personen
6.00
Ingrediƫnten
1 lamsbout ong. 1kg (klein bot),750gr ontvelde en ontpitte tomaten blokjes, 1el oregano,1/2 el basillicum, 6 tenen knoflook,1/2 el dragon,zout en versgemalen peper naar smaak.sap van een halve limoen.
Hulpmiddelen & keukengerei
Barbeque met deksel,braadslee ,grote tang.staafmixer
Leuke tips
Heerlijk met een frisse salade en een licht pasta gerecht.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
121054
Homepage ID
5638
Smaak
N
Teller
2435
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
smeer de lamsbout in met limoensap en steek hem in met 4 tenen knooflook. steek de barbeque aan en laat hem op temperatuur komen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
jojodo