Bereidingswijze
Verhit de olie in een hoge pan en bak het vlees rondom bruin.
Schep ui, knoflook.peperringetjes en djinten met het vlees om tot de ui glazig is,roer de tomatenblokjes erdoor en laat het vlees 25 minuten stoven.
Giet de linzen af en meng ze door het vlees.
Voeg de bouillon aan het vlees toe met de groente en de laurier,breng het geheel aan de kook en draai het vuur laag.
Laat de soep 30 minuten op laag vuur koken tot het vlees, de linzen en de groenten gaar zijn.
Was de selderij en snijd het blad en een deel van de steeltjes fijn.
Breng de soep op smaak met peper en zout, verwijder de laurier en roer de selderij erdoor
Schep ui, knoflook.peperringetjes en djinten met het vlees om tot de ui glazig is,roer de tomatenblokjes erdoor en laat het vlees 25 minuten stoven.
Giet de linzen af en meng ze door het vlees.
Voeg de bouillon aan het vlees toe met de groente en de laurier,breng het geheel aan de kook en draai het vuur laag.
Laat de soep 30 minuten op laag vuur koken tot het vlees, de linzen en de groenten gaar zijn.
Was de selderij en snijd het blad en een deel van de steeltjes fijn.
Breng de soep op smaak met peper en zout, verwijder de laurier en roer de selderij erdoor
Vertel iets leuks over dit recept
Linzensoep op Turkse wijze
Ingrediƫnten
300 gr bruine Linze
300 gr lamsvlees
2 uien
2 teen knoflook
1 rode peper
2 vlees tomaten
1 aardappel
1 winterwortel
3 stengels bleekselderij
1 prei
3 eetlepels olie
1 theel. djinten
enkele takjes selderij
2 liter bouillen
1laurierblad
peper/zout
300 gr lamsvlees
2 uien
2 teen knoflook
1 rode peper
2 vlees tomaten
1 aardappel
1 winterwortel
3 stengels bleekselderij
1 prei
3 eetlepels olie
1 theel. djinten
enkele takjes selderij
2 liter bouillen
1laurierblad
peper/zout
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Turks
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
121034
Homepage ID
4371
Smaak
N
Teller
42389
Drank
Uit
Bookmarked
61
Aantal reacties
3
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Was de linzen goed en wwek ze 2 uur.
Snijd het lamsvlees in blokjes.
pel de uien en de knoflook en sniijd beide fijn.
Verwijder desgewenst de zaadtes van de rode peper,snijd hem in ringetjes.
Onvel de tomaten,snijd ze doormidden en haal de pitjes eruit,snijd het vruchtvlees in blokjes.
Schil de aardappel,schrap de wortel en snij biede in blokjes.
Maak de bleekselderijstengels en de prei schoon;snijd de stengels insmalle schijfjes en de witte en lichtgroen deel van de prei in smalle ringen
Snijd het lamsvlees in blokjes.
pel de uien en de knoflook en sniijd beide fijn.
Verwijder desgewenst de zaadtes van de rode peper,snijd hem in ringetjes.
Onvel de tomaten,snijd ze doormidden en haal de pitjes eruit,snijd het vruchtvlees in blokjes.
Schil de aardappel,schrap de wortel en snij biede in blokjes.
Maak de bleekselderijstengels en de prei schoon;snijd de stengels insmalle schijfjes en de witte en lichtgroen deel van de prei in smalle ringen
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht