Brioche-broodjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 12/09/1998 - 18:28
Bereidingswijze
Melk lauwwarm maken met suiker en gist erbij (=B). staan laten totdat het licht begint te schuimen.
600 gr bloem in beslagkom
Zout en suiker erbij
Goed mengen
Eieren erbij
Boter erbij
Gistmengsel erbij
Alles doorelkaar mengen
Als er al iets van deeg ontstaat kun je het geheel uit de kom op het aanrecht tot een soepel deeg kneden (hierbij is extra bloem nodig).
Deeg terug in de beslagkom, vochtige theedoek erover en wegzetten op warme plek (ca 50 graden in de oven kan ook)
Als het deeg tot twee maal het oorspronkelijke volume is gerezen kneed je alles nog eens door.
Je gaat nu bolletjes draaien (ca 4 cm doorsnede) en plaatst ze op een ingevette bakplaat.
Bakplaat met droge theedoek erover weer warm wegzetten.
Oven voorverwarmen op 220 graden.
Als de bolletjes ca 50% groter zijn geworden plaats je ze in de oven. Ze zijn dan in ca 15 minuten klaar.
Vertel iets leuks over dit recept
Kleine broodjes (doorsnede 6 cm) als bijgerecht, basis voor hapjes
Ingrediƫnten
voor ca 40 kleine broodjes:
Deel A:
700 gr bloem
1 eetl. zout
2 eetl. suiker
4 eieren
150 gr. roomboter
Deel B:
2 dl. melk
2 theel. suiker
50 gr. verse gist of gedroogde equivalent
Hulpmiddelen & keukengerei
Ruime beslagkom
Eetlepel
Theelepel
Twee theedoeken
Bakplaat
Leuke tips
Voordat de bolletjes in de oven gaan kun je ze bestrijken met ongeklopt eiwit. ze krijgen dat een bruin glanzend kapje. Serveren in rieten mandje
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Brood
Recept ID
121014
Homepage ID
6293
Smaak
N
Teller
3801
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
12
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Handen wassen en deel van aanrecht schoonmaken als je het deeg erop wil kneden.
Boter op kamertemperatuur laten komen en in kleine stukjes snijden.
Bakplaat invetten
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
eetteam