Bereidingswijze
1 Doe de suiker in de mixer en verpulver deze. Roer vervolgens de boter tot hij zacht is.
2 Meng de suiker met de boter zodat er een smeuige creme ontstaat.
3 Werk er de dooier door, vervolgens de lauw-warme chocolade en ten slotte de scheut likeur naar smaak.
4 Laat dit geheel in de koelkast wat opstijven, zodat het gemakkelijk te bewerken is.
5 Vorm m.b.v. twee theelepels de truffels, rol ze door de cocao en laat ze minstens 12 uur in de koelkast liggen.
2 Meng de suiker met de boter zodat er een smeuige creme ontstaat.
3 Werk er de dooier door, vervolgens de lauw-warme chocolade en ten slotte de scheut likeur naar smaak.
4 Laat dit geheel in de koelkast wat opstijven, zodat het gemakkelijk te bewerken is.
5 Vorm m.b.v. twee theelepels de truffels, rol ze door de cocao en laat ze minstens 12 uur in de koelkast liggen.
Ingrediƫnten
- 200 gr. bittere chocolade
- 100 gr. roomboter
- 100 gr. suiker
- 50 gr. cacao
- 1 eidooier
- een scheutje likeur
- ? dl slagroom
- 100 gr. roomboter
- 100 gr. suiker
- 50 gr. cacao
- 1 eidooier
- een scheutje likeur
- ? dl slagroom
Hulpmiddelen & keukengerei
* mixer
* pan
* twee theelepels
* kom
* pan
* twee theelepels
* kom
Leuke tips
Wil men de room toevoegen, dan worden de truffels smeuiger, maar minder lang houdbaar
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
120984
Homepage ID
3159
Smaak
Z
Teller
291
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
# Breek de chocolade en smelt deze au bain marie, dit na het smelten tot lauw laten afkoelen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht