Chocolade truffels

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 12/09/1998 - 16:22
Bereidingswijze
1 Doe de suiker in de mixer en verpulver deze. Roer vervolgens de boter tot hij zacht is.

2 Meng de suiker met de boter zodat er een smeuige creme ontstaat.

3 Werk er de dooier door, vervolgens de lauw-warme chocolade en ten slotte de scheut likeur naar smaak.

4 Laat dit geheel in de koelkast wat opstijven, zodat het gemakkelijk te bewerken is.

5 Vorm m.b.v. twee theelepels de truffels, rol ze door de cocao en laat ze minstens 12 uur in de koelkast liggen.
Ingrediƫnten
- 200 gr. bittere chocolade

- 100 gr. roomboter

- 100 gr. suiker

- 50 gr. cacao

- 1 eidooier

- een scheutje likeur

- ? dl slagroom
Hulpmiddelen & keukengerei
* mixer

* pan

* twee theelepels

* kom

Leuke tips
Wil men de room toevoegen, dan worden de truffels smeuiger, maar minder lang houdbaar
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
120984
Homepage ID
3159
Smaak
Z
Teller
291
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
# Breek de chocolade en smelt deze au bain marie, dit na het smelten tot lauw laten afkoelen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
femkemireille