Bereidingswijze
Marineer de moten tonijn in de marinade gedurende twee uur. Meng voor de marinade de wijn, het citroensap, de gemberwortel en de uitgeknepen teentjes knoflook door elkaar. Keer de tonijn zo af en toe. Haal ze uit de marinade en dep ze droog. Rook ze 14 minuten en leg ze vervolgens onder een voorverwarmde grill. Grill ze nog twee minuten aan iedere kant. Bestrooi ze pas op het laatst met wat zout.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een recept voor de rookoven
Ingrediƫnten
4 moten tonijn
2? dl droge witte wijn
sap van ? citroen
2 eetlepels geraspte gemberwortel
2 teentjes knoflook
zout
2? dl droge witte wijn
sap van ? citroen
2 eetlepels geraspte gemberwortel
2 teentjes knoflook
zout
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
120980
Homepage ID
44735
Smaak
Q
Teller
4861
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht