Bereidingswijze
Leg de champignonhoeden op kop naast elkaar in de ovenschaal; vul ze achtereenvolgens
met het plakje spek, klein scheutje olijfolie, plakje tomaat, wat peper en zout, het blaadje basilicum, het plakje mozzarella en tenslotte daarop wat Italiaanse kruiden.
Je kunt dit afgedekt wegzetten tot vlak voor opdienen, want als laatste zet je de schaal onafgedekt zo'n kleine 10 minuutjes in een voorverwarmde (180 graden) oven, liefst gelijkertijd onder de grill.
met het plakje spek, klein scheutje olijfolie, plakje tomaat, wat peper en zout, het blaadje basilicum, het plakje mozzarella en tenslotte daarop wat Italiaanse kruiden.
Je kunt dit afgedekt wegzetten tot vlak voor opdienen, want als laatste zet je de schaal onafgedekt zo'n kleine 10 minuutjes in een voorverwarmde (180 graden) oven, liefst gelijkertijd onder de grill.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijk "Italiaans gevulde" reuze champignons (liefst kastanje)
Ingrediƫnten
* per persoon 3 a 4 grote champignons
* per champignon: 1 schijfje verse tomaat, 1 plakje mozzarella (Italiaanse kaas), 1 vers blaadje basilicum, 1 schijfje spek,
* olijfolie extra vergine
* versgemalen peper en zout
* wat gedroogde Italiaanse kruiden
* per champignon: 1 schijfje verse tomaat, 1 plakje mozzarella (Italiaanse kaas), 1 vers blaadje basilicum, 1 schijfje spek,
* olijfolie extra vergine
* versgemalen peper en zout
* wat gedroogde Italiaanse kruiden
Hulpmiddelen & keukengerei
* Grote platte ovenschaal
* Oven met grill
* Oven met grill
Leuke tips
Per persoon op bordje een apart (bijv. lollo rosso) slablad leggen en daarop de champignons. Afgarneren met wat sherrytomaatjes halfdoor en een babymaiskolfje halfdoor. (of iets wat je zelf erg lekker erbij vindt!)
Smakelijk eten!
Smakelijk eten!
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
120961
Homepage ID
49821
Smaak
N
Teller
2781
Drank
Uit
Bookmarked
47
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Alle onderdelen van de gevulde champignon klaarmaken, de champignons schoonborstelen, de stelen eruit halen (bewaren voor een ander lekker gerecht!)
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht