Bereidingswijze
Verwarm een bekertje creme fraiche in een steelpan. !00 gram verkruimelde roquefort
toevoegen en laten smelten.
Op smaak brengen met pernod (pastis), versgemalen zwarte peper en wat zout.
Klein blikje slakken in 75 gram boter met
slakkenkruiden in ongeveer 3 minuten omscheppend bakken en door de saus roeren.
Bladerdeegbajes op frisee-slabedje (tegen het kantelen)op een bordje zetten en vullen met de slakken en saus.
Zorg ervoor dat alle goed warm is.
toevoegen en laten smelten.
Op smaak brengen met pernod (pastis), versgemalen zwarte peper en wat zout.
Klein blikje slakken in 75 gram boter met
slakkenkruiden in ongeveer 3 minuten omscheppend bakken en door de saus roeren.
Bladerdeegbajes op frisee-slabedje (tegen het kantelen)op een bordje zetten en vullen met de slakken en saus.
Zorg ervoor dat alle goed warm is.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Escargots in een bladerdeegbakje met roquefortsaus pernod
Ingrediƫnten
Een bekertje creme fraiche
100 gram roquefort
pernod
versgemalen zwarte peper
zout
klein blikje slakken (24 stuks)
slakkenkruiden
75 gram roomboter
2 plakjes diepvries bladerdeeg
frisee-sla
100 gram roquefort
pernod
versgemalen zwarte peper
zout
klein blikje slakken (24 stuks)
slakkenkruiden
75 gram roomboter
2 plakjes diepvries bladerdeeg
frisee-sla
Hulpmiddelen & keukengerei
2 timbaaltjes
bakpapier
steunvulling
1 steelpan
1 koekenpan
bakpapier
steunvulling
1 steelpan
1 koekenpan
Leuke tips
Met stokbrood of - nog lekkerder-
knoflookcroutons.
knoflookcroutons.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
120933
Homepage ID
5933
Smaak
N
Teller
1800
Drank
Uit
Bookmarked
11
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Laat de bladerdeegplakjes ontdooien
Neem twee timbaaltjes
Doe er bakpapier in
Vorm van het bladerdeeg bakjes in de timbaaltjes.(knip de overhangende delen in, zodat het er wat "kunstig" uit ziet.
Doe er bakpapier overheen en vul dit op met steunvulling ( groene erwten )
Verwarm de oven voor op 200 graden
Laat de timbaaltjes ongeveer 20 minuten
in de oven staan, totdat het bladerdeegbakje
klaar is.
Haal de steunvulling er uit en laat de bakjes afkoelen.
Neem twee timbaaltjes
Doe er bakpapier in
Vorm van het bladerdeeg bakjes in de timbaaltjes.(knip de overhangende delen in, zodat het er wat "kunstig" uit ziet.
Doe er bakpapier overheen en vul dit op met steunvulling ( groene erwten )
Verwarm de oven voor op 200 graden
Laat de timbaaltjes ongeveer 20 minuten
in de oven staan, totdat het bladerdeegbakje
klaar is.
Haal de steunvulling er uit en laat de bakjes afkoelen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht